FAQs

Wat is Designer Gel Base?

De Designer Gel Base, oftewel de gel basis op maat, is een unieke Lycogel technologie die verwijst naar het grootste deel van de formulering waarin de functionele ingrediënten zoals de kleur, SPF en actieve ingrediënten zijn verwerkt. De Designer Gel Base is ontwikkeld om zich te gedragen als een zuurstof doorlatende matrix die de huid direct laat ademen zodra het wordt aangebracht. Tegelijkertijd zorgt deze ademende matrix voor een sterke verbinding met de huid. Het effect hiervan is dat de functionele ingrediënten langdurig worden aangeboden aan de huid. Zo worden ze optimaal opgenomen en geven ze de huid bescherming en een mooie uitstraling gedurende de dag.

Wat is LYCO-Complex?

Onze huid heeft zuurstof, hydratatie en voedingstoffen nodig om in optimale conditie te blijven. Daarom bevatten alle producten van Lycogel het revolutionaire LYCO-Complex. Het LYCO-Complex is een verzamelnaam voor de krachtige combinatie van 3 actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong die de huid voorzien van zuurstof, hydratatie en voeding.

Waarom is zuurstof belangrijk voor onze huid?

Zuurstof blaast uw huid letterlijk nieuw leven in. Zuurstof verhoogt de cellulaire oxygenatie en cel vernieuwing terwijl het de collageen- en elastine synthese bevordert, waardoor het cellulaire metabolisme op elk niveau wordt verhoogd.

Waarom is hydratatie belangrijk voor onze huid?

Hydratatie is het belangrijkste verdedigingsmechanisme van de huid. Deze krachtpatser beschikt over hyaluronzuur met drie verschillende molecuulgewichten die zorgen voor optimale hydratatie op drie niveaus in de huid.

Waarom is voeding belangrijk voor onze huid?

De juiste post-biotic voeding houdt de huid levendig en sterk. Deze voeding geeft energie, herstelt weefsel en reguleert de natuurlijke huidprocessen, ongeacht de huidconditie.

Bieden de Lycogel producten SPF bescherming?

Jazeker. De Lycogel producten hebben een SPF 30 zonnefactor die een UVA en UVB bescherming biedt.

Zijn de Lycogel producten waterbestendig?

Jazeker. De Lycogel producten zijn 90 minuten water- en wrijfbesteding.

Wat is mijn Lycogel moment?

Lycogel biedt de perfecte look voor elke gelegenheid, levensstijl en huidconditie. Tegelijkertijd profiteert de huid van de benodigde zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Lycogel is uitermate geschikt voor zowel de gevoelige huid als acne, voor zowel het egaliseren van pigmentvlekken als dekking voor iedere dag.

Ik heb een gevoelige/probleemhuid. Zijn de Lycogel producten voor mij geschikt?

Jazeker. Alle Lycogel producten zijn hypoallergeen en geschikt voor de meest gevoelige huidcondities. De Lycogel producten kunnen zelfs worden aangebracht op een geïrriteerde of behandelde huid en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid.

Is Lycogel niet-comedogeen?

Jazeker. Alle Lycogel producten zijn op waterbasis, olie-vrij en verstoppen de poriën niet.

Hoe verwijder ik de Lycogel producten?

Gebruik een milde gel-cleanser om Lycogel producten te verwijderen. Indien er meerdere lagen Lycogel zijn aangebracht, reinig de huid dan een 2e keer.

Welke Lycogel look is het beste voor mij?

Creëer de perfecte look met Lycogel. Bent u op zoek naar een elegante, matte dekking die u in lagen kunt aanbrengen? Dan is Lycogel Breathable Camouflage uw perfecte match. Voor een lichte dekking en een frisse, stralende huid, adviseren wij onze Breathable Tint.

Hoe bepaal ik mijn kleur?

Selecteer uw kleur en breng deze aan op de kaaklijn. Als de kleur mooi overloopt in uw eigen huidskleur en uw nek dan heeft u de juiste kleur gekozen. Hoogstwaarschijnlijk heeft u in de zomer een tint donkerder nodig dan in de winter.

Hoeveel kleuren zijn er beschikbaar?

Lycogel Breathable Camouflage is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Lycogel Breathable Tint is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.

Kan ik kleuren mengen?

Jazeker. Hoewel de kleuren aansluiten op de meeste huidtypes kunnen de kleuren gemengd worden indien dit nodig is. Bijvoorbeeld bij overgang van seizoenen als de huidskleur weer wat lichter wordt. Uw Lycogel specialist kan u hierin adviseren.

Kunnen de Lycogel producten een droge schilferige huid bedekken?

De Lycogel producten kunnen uitstekend worden aangebracht op droge en schilferige gebieden en geven zelfs een verzachtend, hydraterend effect. Er is echter geen make-up op de planeet die droogte kan verbergen en bedekken.
De ingrediënten in het LYCO-Complex geven de huid de nodige zuurstof, hydratatie en voeding, terwijl de Designer Gel Base de huid laat ademen.
Als uw huid van nature droog en schilferig is, is het belangrijk te kijken naar uw huidverzorgingsproducten en routine zodat uw huid weer in balans komt, hierdoor zullen de Lycogel producten mooier worden gedragen.
Als het gebied droog en schilferig is door een procedure die u heeft ondergaan, zoals laser of peelings, dan kunnen de Lycogel producten verlichting bieden en zorgen voor een versneld herstelproces van de huid. Onthoud hierbij wel dat de schilfering de eerste dag(en) wel zichtbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Neem contact op